2 mar. 2009

Tema 3 - Oraşul noaptea

Despre cele două fotografii nu am multe de zis pentru că sunt reuşite. Ambele au expuneri bune.

Ana Maria


Singurul lucru care nu-mi place este spaţiul de jos care este cam gol. Umbrele oamenilor de sus ar fi mers mult mai bine în partea de jos, unde trotuarul nu prezintă foarte mult interes.

Ar fi fost bine să dispară şi acel gunoi din dreapta.

Andu Solomon

O compoziţie reuşită!


Tema nr. 4 este: fum. Data limită: 15 martie.

5 comentarii:

Ana Maria spunea...

da asa e cu gunoiul (am vrut la un moment dat sa ma chinui sa-l scot in photoshop dar mi-a fost lene). cat despre spatiul din fata iti dau dreptate iar. nu e o poza de care sa fiu mandra dar nu am alta mai buna pt nopate :) Mi-a placut si mie fotografia lui Andu.(poate mi-ar fi placut sa aibe cladirea intreaga ca mi se pare ca e putin taiata, dar oricum compozitia e f buna)

Munteanu Cătălin spunea...

Gunoiul se scoate în 2 min de acolo. Urmăreşte blogul 2 de la recomandările mele. Este foarte bun!

Da, de acord şi eu cu încadrarea la poza lui Andu.

Anonim spunea...

Mi-au placut amanoua poze! Super tema de noapte. Coincidenta a facut ca amandoua fotografii sa fie alb negru... ceea ce sporeste farmecul lor, cred eu.

Andu spunea...

Salutare!
Ma bucur ca pozele de la aceasta tema inclina sa aibe mai multe plusuri decat minusuri :).
Totusi, vis-a-vis de poza mea, sunt dator sa vin cu cateva explicatii: am ales incadrarea aceasta din doua motive: 1 - chiar in prim plan as fi avut un gard si o cruce (fotografia este facuta pe malul Dambovitei), de aceea am "taiat" chiar de la baza cladirii, doi - tot referitor la incadrare - am incercat sa respect oarecum "treimile" cuprinzand in cadru si luna. Practic am gandit-o ca pe o o lumina naturala de noate versus o cladire iluminata noaptea (pe GF si pe blogul meu poza este denumita "Night vs Light".
Expunerea a fost undeva pe la 15 secunde, in noaptea aceea am facut cateva zeci de cadre, toate peste 10"...cu luna - fara luna, cu relexiile de pe luciul apei - fara reflexii, incadrate standard - diagonale imagine si reflexii...multe teste...
Motivul pentru care am ales sa o prezint A/N a fost ca in varianta color erau niste halouri ce pareau un pic nenaturale.

kaleid spunea...

Foarte placute ambele fotografii!